Bezoek NNO

Bezoek aan het Noord Nederlands Orkest

Woensdag 1 februari was het zover: muziekdocent Meine Verbeek bracht samen met meer dan 50 leerlingen, die zich daarvoor hadden aangemeld, een bezoek aan de repetitie van het Noord Nederlands Orkest in de Oosterpoort in Groningen.

Muzikale oriëntatie is een belangrijk onderdeel van het vak muziek. Voor veel leerlingen is de ‘klassieke hoek’ van de muzikale kamer een redelijk onbekend terrein. Het symfonieorkest spreekt, zo blijkt uit reacties in de klas na vertoning van enkele YouTube-fragmenten, toch tot de verbeelding. Wat is er dan mooier dan een dergelijk orkest een keer echt aan het werk te zien?

Na een korte introductie in de foyer werden de leerlingen de concertzaal binnengeleid, waar het orkest onder leiding van de beroemde Amerikaanse dirigent Wayne Marshall geconcentreerd werkte aan een programma met Amerikaanse muziek.

Tijdens de pauze van het orkest volgde er een korte meet & greet plaats en konden de leerlingen vragen stellen aan twee enthousiaste jonge orkestleden. De pauze was eigenlijk te kort om alle vragen te beantwoorden. De reacties van de leerlingen op de terugweg waren onder andere “Jammer dat het niet langer duurde.” en “Willen eigenlijk nog eens naar een concert!”. Dat zegt genoeg!