bij gezond leven

Het Bornego College doet mee aan het project ‘Gezonde School’. Dat betekent dat we structureel aandacht besteden aan het thema gezondheid.

De gezonde school gaat over gezond leven. Bewegen en goede voeding horen daarbij. Dankzij de samenwerking met Brainfood kunnen leerlingen in onze schoolkantines gemakkelijk een gezonde keuze maken. Het dagelijks vers bereide menu dat Brainfood aanbiedt, bestaat uit minimaal 60% betere keuzes. Leerlingen kunnen iedere dag smoothies halen, bakjes met vers fruit, salades, panini’s, wraps en versgebakken broodjes met diverse hartige belegsoorten.

Bovendien bieden we een beperkte keuze aan snoep en dranken in onze automaten en zijn onze schoolfeesten zogenaamde ‘frisfeesten.’

Ook geven wij voorlichting over de gevolgen van het gebruik van onder andere roken, alcohol en drugs. Bij ons op school gebruiken we het reglement voor de omgang van genotmiddelen. Lees voor meer informatie het reglement voor de omgang met genotmiddelen en het handelingsprotocol alcohol en drugs.