bij de eigen ontwikkeling & gezondheid

Trainingen en cursussen

Om leerlingen sterker in hun schoenen te laten staan, organiseren we bijvoorbeeld faalangstreductietrainingen in de support-zone. Het aanbod verschilt per locatie. Kijk daarom bij de locatie voor aanvullende informatie.

Persoonlijke ondersteuning

We bieden persoonlijke ondersteuning via de volgende personen of instanties:

Jongerenteam in de school
‘JIDS’ is een preventieve werkwijze die de verbinding legt tussen school, preventie, hulpverlening en ouder/verzorger/jongere, met als doel het goed doorlopen van de schoolloopbaan. Meer informatie over JIDS vindt u in deze flyer..

Schoolarts/jeugdgezondheidszorg
Alle leerlingen op het Bornego College krijgen op vaste momenten te maken met het jeugdgezondheidsprogramma. Zo is er:

  • een gezondheidsonderzoek in klas 1 mavo. Dit wordt uitgevoerd door de schoolverpleegkundige en er wordt gelet op fysieke en psychosociale gezondheid;
  • een gezondheidsonderzoek in klas 2 havo/vwo. Dit wordt uitgevoerd door de schoolverpleegkundige en er wordt gelet op fysieke en psychosociale gezondheid;
  • een gezondheidsonderzoek in klas 3;
  • een gezondheidsonderzoek in klas 4 havo/vwo;
  • een jongerenspreekuur. Leerlingen en ouders/verzorgers kunnen altijd een extra onderzoek bij de schoolarts of verpleegkundige aanvragen. Dat kan via de ondersteuningscoördinator van de locatie of via de GGD Fryslân ((088) 22 99 444).

Weten wie de contactpersonen zijn en op welke manier ze bereikbaar zijn? Klik op de locatie voor deze informatie: Junior en Lyceum.