bij verrijking & verdieping

Niemand is hetzelfde. Op het Bornego College houden we daar rekening mee door bijvoorbeeld Bornego op Maat (BOM). Alle leerlingen kunnen hiervoor in aanmerking komen en kunnen zich via BOM verrijken of verdiepen in een onderwerp naar keuze. Het TalentOntwikkelFonds helpt leerlingen ook bij verrijken & verdiepen.

Bornego op Maat

Via Bornego Op Maat (BOM) proberen we aan te sluiten bij leervragen van leerlingen. BOM is er voor alle leerlingen van het Bornego College. Een traject op maat komt in overleg tussen de mentor, de leerling en zijn of haar ouders of verzorgers tot stand. Dit kan betekenen dat de leerling een of meerdere vakken versneld of een vak op een hoger onderwijs niveau volgt

Het kan ook gaan om verdieping of verrijking binnen of buiten de school. Een cursus Hebreeuws, filosofie, meelopen op het mbo of een hogeschool en extra verdieping voor een vak op school zijn voorbeelden van trajecten op maat. Ook maatwerk in het rooster of vakkenpakket behoort tot de mogelijkheden. Voor uitgebreide informatie klik hier voor de Flyer Bornego op Maat

TalentOntwikkelFonds

TOF staat voor het Talent Ontwikkel Fonds van het Bornego College. TOF is bedoeld om je mogelijkheden te geven je verder te ontwikkelen. Hiervoor heeft het Bornego College subsidie gekregen van het regionale talentnetwerk.

Wat?

Wil je graag een symposium bezoeken? Een dagje meelopen op een mbo, hbo of universiteit? Of wil je bijvoorbeeld eens les krijgen van een echte wetenschapper of gamedesigner? Dan kun je een beroep doen op dit fonds. Mogelijk kun je een treinkaartje, toegangskaartje of de reiskosten van een gastspreker via TOF vergoed krijgen.

Voor wie?

Alle leerlingen van het Bornego College kunnen een beroep doen op TOF. De aanvragen worden door mevrouw Kloosterman (docente op Bornego Lyceum en Junior) samen met enkele (geselecteerde) leerlingen beoordeeld.

Voor alle aanvragen geldt:

dat deze is gedaan door een leerling die ingeschreven staat bij het Bornego College;
dat de activiteit waarvoor een beroep wordt gedaan op TOF hetzelfde schooljaar wordt uitgevoerd;
dat er geen buitensporige bijdrage wordt gevraagd zodat ook andere leerlingen een beroep kunnen doen op het fonds.

Hoe?

Je dient een aanvraag in via het speciale digitale formulier dat je hier vindt. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij je mentor.