REborn

Bornego College klaar voor internationale robotica wedstrijden

Deze week hebben de vijf teams van onze school die meedoen aan internationale robotica-wedstrijden zich op school gepresenteerd. Zij lieten aan ouders en verzorgers zien waar zij zich volgend schooljaar op richten. De technologie en ambitie spetterde ervan af!

De teams met in totaal 42 leerlingen werken onder de naam REborn (Robot Educatie Bornego). Leerlingen die geïnteresseerd zijn in technologie en robotica worden op school aangemoedigd hieraan mee te doen. Daarnaast is een portie creativiteit altijd meegenomen en is het belangrijk dat leerlingen kunnen samenwerken. Alleen dan kun je als team namelijk presteren. De teams werken tijdens de competities aan verschillende onderdelen: van het bouwen van robots tot het maken van presentaties voor de wedstrijden.

Drie competities

De teams doen mee aan drie verschillende wedstrijden. Als eerste is er de FIRST LEGO League. De twee teams die meedoen aan deze wedstrijd bouwen en programmeren LEGO-robots die zelf missies uitvoeren. Ook moeten deze teams een innovatief project presenteren dat een actueel (maatschappelijk) probleem oplost.

Iets ingewikkelder wordt het bij de World Robot Olympiad. De twee Bornego-teams die meedoen aan deze wedstrijd bedenken robot-oplossingen voor complexe uitdagingen. Daarbij wordt een beroep gedaan op hun creativiteit, technisch en technologisch inzicht. Tot slot gaat het team dat meedoet aan de zogenaamde FIRST Tech Challenge met een zelfgebouwde én geprogrammeerde complexe robot de strijd aan tegen andere teams. Nog meer dan bij de andere teams draait het bij deze wedstrijd om programmeren en strategisch denken.

Professionaliteit

Voor het nieuwe schooljaar hebben alle teams REborn-teamkleding gekregen die zorgt voor een professionele en herkenbare uitstraling. De teams kunnen ook rekenen op een heuse redactie bestaande uit andere leerlingen die ze gaat ondersteunen bij de promotie.