Theatervoorstelling

Bornego-leerlingen in theaterstuk Katlijk

Bijzondere dagen zijn het voor Bornego-leerlingen Ilona, Tim en Huub. Zij spelen 3, 4 en 5 juni in het theaterstuk ‘De klok en het meisje’ dat deze dagen in Katlijk wordt opgevoerd. Aan belangstelling geen gebrek: alle voorstellingen zijn uitverkocht!

Drama+

Dat juist Ilona en broers Tim en Huub een rol in de voorstelling kregen is geen toeval. Leerlingen die eerder kozen voor drama+ en meespeelden in de kerstmusical kregen begin dit jaar een uitnodiging om mee te doen aan de audities. “Die audities waren bij ons op school in het atelier,” vertelt Huub. Omdat drama+ zo leuk was en omdat het hem een leuk project leek deed hij mee. Samen met broer Tim sprong hij een gat in de lucht toen ze bericht kregen dat ze beide een rol in het theaterstuk zouden krijgen. “Wij spelen in de voorstelling ook twee broers,” aldus Tim. “We zijn Eelke en Siem en praten Fries.” De jongens vinden het leuk dat ze zo samen kunnen acteren en thuis met elkaar konden oefenen.

Het meisje

Ilona kreeg na de auditie het bericht dat zij het Meisje speelt. “Ik kon het eerst niet geloven want het is toch wel een hoofdrol,” zegt ze. “De klok en het meisje gaat over een vrouw Joke die na 60 jaar weer teruggaat naar Katlijk. Het is een mysterieus verhaal. Het meisje roept haar en laat de vrouw allemaal dingen zien uit haar eigen leven.” Het lijkt Ilona een hele ervaring om samen met volwassenen ‘op de planken’ te staan.

Het drietal heeft veel zin in de voorstelling. “Ik vind leuk om even uit de eigen wereld te stappen en iemand anders te worden,” vertelt Ilona. Dat geldt ook voor Tim en Huub. Bovendien smaakt het naar meer. Zo wil Ilona later ook iets met toneel doen en overweegt Tim de toneelschool in Maastricht.