FIRST Lego League

Bornego-LEGO-team wint ticket naar World Champions in Houston

Het Lego-team REborn van het Bornego College heeft afgelopen zaterdag (18 maart) in Delft een ticket weten te bemachtigen voor de wereldfinales in Houston. Het plan is dat het team uit Heerenveen over een kleine maand met hun Lego-robot afreist naar de Verenigde Staten. Daar in de prijzen vallen is natuurlijk het doel, maar de leerlingen zijn al in hun nopjes met de deelname aan de wereld finale van de World Championship.

Slapend rijker worden

Het Bornego-team bestaat uit twaalf leerlingen tussen de 12 en 15 jaar en is al het hele schooljaar bezig met de FIRST Lego League. In januari wonnen ze de regiofinale in Leeuwarden. Teams van scholen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs gaan bij First Lego League met elkaar de strijd aan. De teams moesten dit jaar een duurzame oplossing bedenken voor een probleem in het thema Super Powered. Daarnaast moeten ze met een zelfgebouwde en geprogrammeerde robot missies volbrengen. De duurzame oplossing zocht het Bornego-team in slapend rijker worden. Ze verdiepten zich in de mogelijkheden om een matras te maken dat door de warmte van het lichaam energie genereert.

Lovende woorden

De jury in Delft sprak lovende woorden over het Bornego-team. Zij waren onder de indruk van het hechte team en de mooie presentatie. Het team zet de komende weken alles op alles om de robot te verfijnen en hun onderzoek nog grondiger te doen. Zo zullen er onder andere temperatuurmetingen worden gedaan tijdens het slapen. Het team reist als alles goed gaat samen met begeleiders op dinsdag 18 april naar Houston. Maar liefst 450 teams uit 52 landen strijden daar tegen elkaar. Team REborn zoekt met spoed nog sponsors die willen meebetalen aan hun reis. Ze hebben er vertrouwen in dat dit goed komt en kunnen niet wachten om het spektakel in Houston mee te maken.

Sponsors gezocht!

Sponsors kunnen zich natuurlijk melden bij het Bornego College, maar kunnen ook via de crowdfunding van het team een bijdrage leveren.