Topprestatie

Bornego-team eerste plek SchoolPloegenAchtervolging

Op maandag 4 maart leverde het schaatsteam van het Bornego College uit Heerenveen tijdens het NK SchoolPloegenAchtervolging in Breda een topprestatie. Na de voorrondes in Leeuwarden gingen Daan, Kenzo, Ties en Wisse in de finale voor een podiumplek. En dat is gelukt. Ze werden Nederlands Kampioen.

SchoolPloegenAchtervolging

Daan (klas 1), Kenzo, Ties en Wisse (klas 3) van het Bornego College in Heerenveen, schaatsen alle vier bij schaatsvereniging HCH in Heerenveen. Nadat bekend werd dat de SchoolPloegenAchtervolging (SPA) plaats zou vinden, vormden ze samen een team. Met goed advies van een ervaren trainer en het uitproberen van verschillende opstellingen zijn ze de wedstrijd ingegaan met Ties op kop, Wisse in het midden en Kenzo achter, samen met Daan. Nadat ze eind februari de derde beste tijd van Nederland in Leeuwarden reden, mochten ze naar Breda voor de landelijke finale van de SPA.

Voordeel

De heren hebben hard getraind op de middenbaan, terwijl de finale op de binnenbaan, een kortere afstand, werd gereden. De afstand waarop ze hebben getraind was dus langer. Dat heeft in hun voordeel gewerkt. Wisse vertelt: “We hebben uiteindelijk meer getraind dan nodig was en dat heeft geholpen.” Kenzo vult aan: “We kwamen wel voor een podiumplek, maar de eerste prijs hadden we niet gedacht.” De heren kijken terug op een lange, maar mooie dag in Breda.

Volgend jaar hopen de heren als team opnieuw het Bornego College te mogen vertegenwoordigen.