LEGO League

Bornego-team naar landelijke finale LEGO League

Het Bornego-team ‘Reborn’ heeft afgelopen zaterdag tijdens de regiofinale van de First Lego League in Leeuwarden de Champions Award gewonnen. Daarmee plaatsten de leerlingen zich voor de landelijke finale op zaterdag 18 maart in Delft. Op school was er daarom maandag een klein feestje met taart voor de winnaars!

FIRST LEGO League

Leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs gaan bij de First Lego League met elkaar de strijd aan. De deelnemers moeten in teams een duurzame oplossing bedenken voor een probleem in het thema ‘Super Powered’. Daarnaast moeten ze met een zelfgebouwde en -geprogrammeerde robot missies volbrengen. De teams werden zaterdag 21 januari in Leeuwarden door professionals uit het bedrijfsleven beoordeeld op vier onderdelen: de presentatie, de missies van de Legorobot, robottechniek en teamwork.

Een energiegevend matras

Het Bornego-team bereidde zich maanden voor op de regiofinale. Er moest een Lego-robot worden gebouwd, aantoonbaar als team worden gewerkt én er moest een duurzame innovatie worden bedacht. Slapend rijker worden was daarbij voor de Bornego-leerlingen het uitgangspunt, want ja dat wil toch iedereen? De leerlingen verdiepten zich in de mogelijkheden om een matras te maken dat door de warmte van het lichaam energie genereert. Hoewel dat matras nog een lange weg te gaan heeft, dachten de leerlingen na hoe dit concreet zou kunnen en wat ervoor nodig is. De jury was onder de indruk van de presentatie en de samenwerking.

Team Reborn bereidt zich nu voor op de finale in Delft en wil alles uit de kast halen om ook daar op het podium te eindigen. Een eerste plaats in Delft levert het team namelijk een plek op in de mondiale finale in Houston!