Activiteitenweek

College tour voor gymnasiumleerlingen

Afgelopen vrijdag stond er voor onze gymnasiumleerlingen uit klas 1 en 2 de college tour op de planning. Voor deze dag waren drie oud-leerlingen uitgenodigd als gastspreker. Zij hebben allemaal een opleiding in de kunst gevolgd. Tijdens deze dag vertelden zij hierover én gaven ze de leerlingen een praktische opdracht.

Zo vertelde Maaike over haar opleiding en heeft ze met de leerlingen een boekje gemaakt. Sander is afgestudeerd bij Lucia Marthas. Hij beschreef wat hij heeft gedaan om te bereiken waar hij nu staat en dat, hoewel het niet altijd even gemakkelijk is, zijn hart blijft volgen. Met behulp van vrijwilligers uit de klas liet hij de evolutie van dans zien. Tot slot sprak Christy met de leerlingen over muziek, het conservatorium en wat je op school zou kunnen doen om je voor te bereiden op een muziekstudie. Ook gaf ze nog een lesje Solfège en heeft de leerlingen verschillende ritmes aangeleerd: halve noot, kwart noot en achtste noten.

Femke uit klas 2 vond het erg leuk. Vooral het boekje maken bij Maaike: “het was erg creatief, dus je was lekker bezig.” Haar klasgenoot Britt vond het mooi om te zien dat Sander vol passie vertelde. “Je kon zien en horen dat hij vanuit zijn hart danst,” licht ze toe. De gastsprekers vonden het ook een leuke ervaring. “De leerlingen waren gemotiveerd, oprecht geïnteresseerd en stonden open voor creatieve dingen.”