3 februari 2020

Drukbezochte scholen- en beroepenmarkt

Maandag 3 februari werd de jaarlijkse Scholen- en beroepenmarkt (SBM) gehouden op het Linde College in Wolvega. De avond werd bezocht door ruim 580 vmbo-leerlingen uit Heerenveen en omgeving. Zij oriënteerden zich er, vaak samen met hun ouders, op de vele beroepen en vervolgstudies.

Leerlingen konden zich vooraf inschrijven voor drie voorlichtingen van mbo-opleidingen of beroepsbeoefenaren. Daarnaast konden ze in de aula van het Linde College de informatiemarkt bezoeken. Daar presenteerden verschillende mbo-scholen uit de regio zich, waaronder het Friesland College, de Friese Poort, het Deltion College en Noorderpoort College.

De SBM is elk jaar weer een mooie activiteit die leerlingen goed helpt bij  de voorbereiding op de keuze van de schoolloopbaan van de leerling. Door een samenwerking van het Bornego College, Burgemeester Harmsmaschool, Kei College, Nordwin College, OSG Sevenwolden, Linde College, Terra, CSG  Eekeringe, RSG Tromp Meesters en Stellingwerf College, bestaat de SBM al meer dan 20 jaar.

(Foto Lenus van der Broek)