PWS

Stijn wint Dutch Junior Water Prize

Stijn, leerling uit v6b, heeft vrijdag 9 april de finale van de Dutch Junior Water Prize gewonnen. Dit is de nationale wedstrijd voor scholieren en draait om het beste idee voor waterinnovatie. Vanuit lokaal 120 op Lyceum heeft Stijn zijn idee voor waterinnovatie enthousiast gepresenteerd aan een jury. Van de vijf finalisten kwam Stijn volgens de jury als beste uit de bus. Met name de relevantie van dit chemische onderzoek gaf de doorslag.

Voor zijn profielwerkstuk (PWS) heeft hij samen met Ilse, uit v6d, onderzoek gedaan in samenwerking met Wetsus Research Institute in Leeuwarden. Met de resultaten van hun onderzoek kan verder onderzoek worden gedaan naar bijvoorbeeld de natuurlijke vorm van bemesting, zodat de bodem gezond en vruchtbaar blijft.

Naast het prijzengeld, krijgt Stijn de eer om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Stockholm Junior Water Prize. Normaal gesproken vindt deze internationale wedstrijd in Stockholm plaats. Mocht dit door corona niet lukken, dan is de wedstrijd dit jaar online. En hoewel de prijs, een studiebeurs van 15.000 dollar niet verkeerd is, doet Stijn vooral mee voor de ervaring. Die ervaring komt goed van pas bij zijn vervolgstudie Chemical Engineering in Groningen.

Wij wensen Stijn veel succes tijdens de Stockholm Junior Water Prize!