Bornego op Maat

Heel Bornego bakt

Hazelnootschuimgebakjes, gevulde koeken en spritsen: tweedeklassers Roelien en Birthe weten inmiddels precies hoe je ze bakt. Zij volgden in maart op school een workshop van bakker Mannin. Dat gebeurde onder de noemer Bornego Op Maat, het programma dat aanvulling en verdieping biedt op de verplichte lessen.

Birthe gaf zelf het voorzetje voor de workshop. “Vorig jaar gingen we met biologie soms brood of cupcakes bakken,” vertelt ze. Ik vroeg aan meneer Schots of we dat misschien vaker konden doen.” Dat vroeg ze niet zomaar. Ze vindt bakken heel erg leuk, zo leuk dat ze zelf later misschien ook wel kok of bakker wil worden. Omdat er op Bornego Junior & Mavo meer leerlingen zijn die wellicht een toekomst als bakker of patissier ambiëren regelde docent en coördinator Bornego op Maat, Marco Schots een bakworkshop op school om te proeven aan het vak. “Ik mocht zelf uitkiezen wat we gingen maken,” vertelt Birthe. Ze koos voor hazelnootschuimgebakjes omdat ze dat nog nooit eerder had gedaan. “Dat was echt heel leuk en lekker,” lacht ze. En het smaakte naar meer.