Extra Kunst

Kunst+ kleurt een schooldag

Kunst+ is niet meer weg te denken op Bornego Junior & Mavo en Lyceum. Drama+, Tekenen+, Dans+ gaan dit schooljaar hun derde jaar in. Muziek+ (met ook het koor) draait al langer. Het maakt tekendocent en organisator Tanja Ranzijn heel trots en blij. Om de week, op een wisselend uur, werken de Kunst+leerlingen aan een Kunst+project. Een deel van de drama-leerlingen krijgt (na auditie) een rol in de kerstmusical. De andere leerlingen werken allemaal aan een expositie en voorstelling in het voorjaar, soms aangevuld met een expositie in bijvoorbeeld de bibliotheek.

Kunst+ kleurt de schooldag van de leerlingen, vindt Tanja. “Opeens sta je tussen je gewone lessen met allemaal maffe mensen op de planken,” lacht ze als ze praat over drama+. “Je komt erachter dat je samen iets deelt.” Ze vergelijkt Kunst+ met de sportclub waar je ook samenwerkt aan een hobby. “Bij Kunst+ doe je dat ook, maar dan onder schooltijd. Je ontmoet nieuwe mensen doordat niveaus en leerjaren door elkaar zitten. Dat maakt het waardevol.”

Dat Kunst+ voor veel leerlingen niet zomaar een uurtje schetsen of toneelspelen is, blijkt inmiddels wel uit de behoefte om in tussenuren of na schooltijd door te werken. Daarnaast melden zich ook leerlingen die bij Kunst+ willen werken aan een portfolio voor een vervolgopleiding. “Dat vind ik echt heel tof.”