Bornego-er worden?

BESTE LEERLING UIT GROEP 8!

Welkom op onze site! Zit jij in groep 7 of 8? Dan ben je misschien aan het rondkijken naar een andere school. Spannend!
Misschien ben je er al uit. Weet je het nog niet? Twijfel je nog? Kijk dan rustig rond op onze website, lees de brochure eens door en check de filmpjes (als het hier niet lukt, kijk dan op YouTube). Helaas zullen we geen live open dag kunnen organiseren vanwege het coronavirus en ook de geplande doedagen in januari komen te vervallen. We hopen je online informatie te geven en wie weet na de lockdown ook nog op school! Is er nog iets niet duidelijk? Kijk dan bij veelgestelde vragen. Of stel je vraag zelf via groep8@bornego.nl

Kom kijken en doen!

Doemiddagen

De doemiddagen die voor november stonden gepland hadden we verplaatst naar 19, 20 en 21 januari 2021. Door de verlenging van de lockdown komen deze helaas ook te vervallen. We hopen dat jullie op een ander moment nog bij ons op school kunnen kijken. Wanneer we daar duidelijkheid over hebben, laten we dat natuurlijk zo snel mogelijk weten.

Voorlichting voor ouders

Zijn je ouders of verzorgers ook nieuwsgierig naar onze school? We hebben online voorlichtingen georganiseerd in november. Gemist en nog vragen? Mail dan naar groep8@bornego.nl

Lessen klassieke talen (gymnasium)

De lessen klassieke talen die gepland stonden voor leerlingen met interesse in het gymnasium komen helaas ook te vervallen. We kijken of we die lessen op een ander moment alsnog kunnen organiseren. De leerlingen die zich hiervoor hadden aangemeld krijgen nog bericht van ons.

Special edition open dag

Helaas kunnen we geen live open dag organiseren. Dat is vanwege het coronavirus niet toegestaan. Dat vinden we super jammer. We gaan ons best doen om je online informatie te geven. Houd de website in de gaten!

Kennismakingsmiddag

Stel dat je voor onze school kiest, dan kun je ook woensdag 23 juni alvast in je agenda noteren. Dan organiseren we de kennismaking middag voor de nieuwe eersteklassers en maak je kennis met je klas en coach.

Veelgestelde vragen

Meisjes op Bornego College

Welke niveaus kun je het op het Bornego College volgen?

Bij ons op school kun je terecht voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium.

Hoelang duurt de brugklas bij jullie?

De eerste twee jaar zit je bij ons in de brugklas. In die twee jaar zorgen we ervoor dat leerlingen op de juiste plek zitten. Sommige leerlingen hebben meer tijd nodig om bijvoorbeeld te wennen en komen wat later op stoom. Binnen de eerste twee jaar is het overstappen naar een ander niveau nog te organiseren.

Wat is Bornego 2.0?

Zo noemen wij ons onderwijsconcept. In dit concept is er meer ruimte voor eigen keuzes. Dat vinden wij belangrijk en onze leerlingen vinden het heel fijn! Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden waarvan we weten dat ze in de toekomst hard nodig zijn. Keuzes maken en aan de slag gaan met verschillende vaardigheden doen je bij ons in de drie verschillende zones: study-zone (de ‘gewone’ vakken), de flex-zone (voor extra ondersteuning) en de i-zone (leuke en uitdagende modules).

Tot hoe laat duren bij jullie de lessen?

De lessen van de study-zone duren meestal tot 14.00 uur (een enkele keer tot 15.00 uur). Van 14.00 – 15.00 uur staat de flex-zone op het rooster (bijvoorbeeld vakondersteuning). Eén keer in de week volgen de leerlingen op het laatste uur de i-zone. Dan zijn ze om 16.00 uur uit.

Werken de leerlingen bij jullie op school een laptop of iPad?

Alle leerlingen bij ons op school werken met een iPad. Die kun je via school kopen of zelf. Daar krijg je informatie over.