Bornego-er worden?

BESTE LEERLING UIT GROEP 8!
Virtuele 3d tour!

Welkom op onze site! Zit jij in groep 7 of 8? Dan ben je misschien al aan het rondkijken naar een andere school. Spannend! Misschien ben je er al uit. Weet je het nog niet?

Kom dan kijken en doen op onze doedagen of open dag! En ook online valt er van alles te ontdekken: zo zie je hier onze folder verschillende filmpjes.
En is er iets onduidelijk? Mail ons dan gerust op groep8.bornego@ogmf.nl. Heb je een activiteit gemist? Mail dan ook naar het mailadres hierboven. Dan kijken we hoe je toch nog bij ons binnen kunt kijken!

Kom kijken en doen!

Doemiddagen (voor groep 8)

Op woensdag 15, dinsdag 21 en 28 november vonden de doemiddagen voor groep 8-leerlingen plaats. Op deze middagen konden leerlingen op een interactieve manier kennismaken met verschillende lessen en activiteiten op het Bornego College.

Voorlichting (voor ouders en verzorgers)

Op woensdag 15 en dinsdag 21 november waren de voorlichtingsavonden voor ouders en verzorgers.

Lessen klassieke talen (voor groep 8)

Voor leerlingen die nieuwsgierig met een mogelijk vwo-advies organiseerden we twee lessen klassieke talen. Het is niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden.

Open dag (voor leerlingen en ouders en verzorgers)

Onze open dag was op woensdag 31 januari.

Walkthrough (voor leerlingen en ouders en verzorgers)

In februari vond de Walkthrough plaats, waarbij leerlingen samen met hun ouder(s)/verzorger(s) in kleine groepjes een rondleiding door de school kregen en vragen konden stellen.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Kennismakingsmiddag & ouderavond

En alvast voor de agenda: op dinsdag 18 juni 2024 organiseren we van 13.00 – 15.30 uur een kennismakingsmiddag bij ons op school voor alle nieuwe leerlingen. In de avond is er een ouderavond (start 19.30 uur).

Veelgestelde vragen

Meisjes op Bornego College

Welke niveaus kun je het op het Bornego College volgen?

Bij ons op school kun je terecht voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium.

Hoelang duurt de brugklas bij jullie?

De eerste twee jaar zit je bij ons in de brugklas. In die twee jaar zorgen we ervoor dat leerlingen op de juiste plek zitten. Sommige leerlingen hebben meer tijd nodig om bijvoorbeeld te wennen en komen wat later op stoom. Binnen de eerste twee jaar is het overstappen naar een ander niveau nog te organiseren.

Wat is Bornego 2.0?

Zo noemen wij ons onderwijsconcept. In dit concept is er meer ruimte voor eigen keuzes. Dat vinden wij belangrijk en onze leerlingen vinden het heel fijn! Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden waarvan we weten dat ze in de toekomst hard nodig zijn. Keuzes maken en aan de slag gaan met verschillende vaardigheden doen je bij ons in de drie verschillende zones: study-zone (de ‘gewone’ vakken), de flex-zone (voor extra ondersteuning) en de i-zone (leuke en uitdagende modules).

Tot hoe laat duren bij jullie de lessen?

De lessen van de study-zone duren meestal tot 14.00 uur (een enkele keer tot 15.00 uur). Van 14.00 – 15.00 uur staat de flex-zone op het rooster (bijvoorbeeld vakondersteuning). Eén keer in de week volgen de leerlingen op het laatste uur de i-zone. Dan zijn ze om 16.00 uur uit.

Werken de leerlingen bij jullie op school een laptop of iPad?

Alle leerlingen bij ons op school werken met een iPad. Die kun je via school kopen of zelf. Daar krijg je informatie over.