Bornego-er worden?

BESTE LEERLING UIT GROEP 8!
Virtuele 3d tour!

Welkom op onze site! Zit jij in groep 7 of 8? Dan ben je misschien aan het rondkijken naar een andere school. Spannend! Misschien ben je er al uit. Weet je het nog niet? Twijfel je nog? Kijk dan rustig rond op onze website, download onze speciale app, lees de brochure eens door en check de filmpjes (als het hier niet lukt, kijk dan op YouTube). En vergeet vooral niet de virtuele tour te bekijken en onze app te downloaden! Is er nog iets niet duidelijk? Stuur een e-mail naar groep8@bornego.nl of stel je vraag via dit formulier!

Kom kijken en doen!

Doemiddag groep 8

Woensdag 2 en vrijdag 4 februari organiseren wij onze doemiddagen! De doemiddag wordt gehouden op Bornego Junior & Mavo (Ds. Kingweg 2) en begint om 13.00 uur. De middag duurt tot ongeveer 15.30 uur. Leerlingen volgen deze middag drie verschillende lessen, waarvan een keuzemodule in de i-zone. Aanmelden was (via de basisschool) mogelijk tot 29 januari.

Voor de doedagen geldt uiteraard wel dat wanneer een kind klachten heeft, hij of zij thuis moet blijven en ook bij ons is het dragen van een mondkapje verplicht.

Voorlichting ouders/verzorgers

Op woensdag 17 november 2021 en donderdag 25 november 2021 hebben we de online voorlichtingen voor de ouders en verzorgers van groep 8 georganiseerd. Heeft u de voorlichting gemist of wilt u deze terugkijken? U vindt de voorlichting hier.

Mochten er naar aanleiding van de voorlichting vragen zijn: mail dan gerust naar groep8@bornego.nl. We zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Maatwerk (rondleidingen of gesprekken)

Stel dat uw kind twijfelt over hun schoolkeuze en die daarin geholpen zijn door maatwerk, bijvoorbeeld een rondleiding (zonder ouders/verzorgers) of een gesprek met ouders of verzorgers. Dan kunt u dit per mail aangeven bij groep8@bornego.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Lessen klassieke talen (gymnasium)

Op maandag 17 januari 2022 en maandag 24 januari 2022 hebben we online lessen klassieke talen georganiseerd voor leerlingen uit groep 8. Aanmelden was mogelijk tot zondag 16 februari.

Open dag

Helaas kan de open dag van woensdag 26 januari 2022 niet doorgaan. Daarom wijzen we u graag nog op de mogelijkheden om online bij ons binnen te kijken. Dat kan via de Opendag App en de website. Hier staan veel filmpjes, leuke doe-het-zelf lesjes en flyers.

Veelgestelde vragen

Meisjes op Bornego College

Welke niveaus kun je het op het Bornego College volgen?

Bij ons op school kun je terecht voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium.

Hoelang duurt de brugklas bij jullie?

De eerste twee jaar zit je bij ons in de brugklas. In die twee jaar zorgen we ervoor dat leerlingen op de juiste plek zitten. Sommige leerlingen hebben meer tijd nodig om bijvoorbeeld te wennen en komen wat later op stoom. Binnen de eerste twee jaar is het overstappen naar een ander niveau nog te organiseren.

Wat is Bornego 2.0?

Zo noemen wij ons onderwijsconcept. In dit concept is er meer ruimte voor eigen keuzes. Dat vinden wij belangrijk en onze leerlingen vinden het heel fijn! Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden waarvan we weten dat ze in de toekomst hard nodig zijn. Keuzes maken en aan de slag gaan met verschillende vaardigheden doen je bij ons in de drie verschillende zones: study-zone (de ‘gewone’ vakken), de flex-zone (voor extra ondersteuning) en de i-zone (leuke en uitdagende modules).

Tot hoe laat duren bij jullie de lessen?

De lessen van de study-zone duren meestal tot 14.00 uur (een enkele keer tot 15.00 uur). Van 14.00 – 15.00 uur staat de flex-zone op het rooster (bijvoorbeeld vakondersteuning). Eén keer in de week volgen de leerlingen op het laatste uur de i-zone. Dan zijn ze om 16.00 uur uit.

Werken de leerlingen bij jullie op school een laptop of iPad?

Alle leerlingen bij ons op school werken met een iPad. Die kun je via school kopen of zelf. Daar krijg je informatie over.