Bornego-er worden?

BESTE LEERLING UIT GROEP 8!
Virtuele 3d tour!

Welkom op onze site! Zit jij in groep 7 of 8? Dan ben je misschien al aan het rondkijken naar een andere school. Spannend! Misschien ben je er al uit. Weet je het nog niet? Dan helpt het om om je heen te kijken.

Kom kijken en doen op onze doedagen of open dag! En ook online valt er van alles te ontdekken: zo zie je hier onze folder verschillende filmpjes en hebben we een open dag app. En is er iets onduidelijk? Mail ons dan gerust op groep8@bornego.nl. Onze doedagen, open dag en voorlichtingen zijn geweest! Heb je ze gemist? Mail dan ook naar het mailadres hierboven. Dan kijken we hoe je toch nog bij ons binnen kunt kijken!

Kom kijken en doen!

Maatwerk (rondleidingen of gesprekken)

Twijfel je in februari nog over je schoolkeuze en wil je nog eens binnenkijken? Wij bieden maatwerk, bijvoorbeeld een rondleiding of een gesprek met ouders of verzorgers. Dan kunt u dit per mail aangeven bij groep8@bornego.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Veelgestelde vragen

Meisjes op Bornego College

Welke niveaus kun je het op het Bornego College volgen?

Bij ons op school kun je terecht voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium.

Hoelang duurt de brugklas bij jullie?

De eerste twee jaar zit je bij ons in de brugklas. In die twee jaar zorgen we ervoor dat leerlingen op de juiste plek zitten. Sommige leerlingen hebben meer tijd nodig om bijvoorbeeld te wennen en komen wat later op stoom. Binnen de eerste twee jaar is het overstappen naar een ander niveau nog te organiseren.

Wat is Bornego 2.0?

Zo noemen wij ons onderwijsconcept. In dit concept is er meer ruimte voor eigen keuzes. Dat vinden wij belangrijk en onze leerlingen vinden het heel fijn! Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden waarvan we weten dat ze in de toekomst hard nodig zijn. Keuzes maken en aan de slag gaan met verschillende vaardigheden doen je bij ons in de drie verschillende zones: study-zone (de ‘gewone’ vakken), de flex-zone (voor extra ondersteuning) en de i-zone (leuke en uitdagende modules).

Tot hoe laat duren bij jullie de lessen?

De lessen van de study-zone duren meestal tot 14.00 uur (een enkele keer tot 15.00 uur). Van 14.00 – 15.00 uur staat de flex-zone op het rooster (bijvoorbeeld vakondersteuning). Eén keer in de week volgen de leerlingen op het laatste uur de i-zone. Dan zijn ze om 16.00 uur uit.

Werken de leerlingen bij jullie op school een laptop of iPad?

Alle leerlingen bij ons op school werken met een iPad. Die kun je via school kopen of zelf. Daar krijg je informatie over.