Bornego-er worden?

BESTE LEERLING UIT GROEP 8!

Welkom op onze site! Zit jij in groep 7 of 8? Dan ben je misschien aan het rondkijken naar een andere school. Spannend!
Misschien ben je er al uit. Weet je het nog niet? Twijfel je nog? Kijk dan rustig rond op onze website, lees de brochure eens door en check de filmpjes (als het hier niet lukt, kijk dan op YouTube). We hopen dat we later dit schooljaar doemiddagen of de open dag kunnen organiseren. Zo kun je zelf sfeer proeven bij ons op school. Is er nog iets niet duidelijk? Kijk dan bij veelgestelde vragen. Of stel je vraag zelf via groep8@bornego.nl

Kom kijken en doen!

Doemiddagen

De doemiddagen die voor november stonden gepland worden verplaatst naar februari. We vinden het niet passen bij de huidige coronamaatregelen om de middagen te organiseren omdat er dan heel veel kinderen moeten reizen.

We vinden het super jammer dat jullie hier in november daardoor niet op onze school kunnen komen kijken. We hopen dat het wel lukt in februari. We beslissen dit half januari. We zorgen dat er binnenkort een doe-het-zelf pakketje naar de basisscholen gaat. Dan kun je een heel klein beetje proeven aan een lesje bij ons op school!

Voorlichting voor ouders

Zijn je ouders of verzorgers ook nieuwsgierig naar onze school? We hebben online voorlichtingen georganiseerd in november. Gemist en nog vragen? Mail dan naar groep8@bornego.nl

Lessen klassieke talen (gymnasium)

Het gymnasium iets voor jou? Check het tijdens de lessen klassieke talen op maandag 11 en 18 januari van 14.00 – 15.00 uur bij ons op school. Hiervoor kunnen je ouders of verzorgers je voor 11 december aanmelden door hier te klikken. Mochten we de lessen vanwege corona toch niet kunnen organiseren, dan laten we dat in december weten.

Open dag 27 januari

Tijdens onze open dag kun je samen met je ouders binnenkijken bij ons op school. De open dag begint op 27 januari om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. We besluiten half januari of we de open dag op 27 januari kunnen laten doorgaan.

Kennismakingsmiddag

Stel dat je voor onze school kiest, dan kun je ook woensdag 23 juni alvast in je agenda noteren. Dan organiseren we de kennismaking middag voor de nieuwe eersteklassers en maak je kennis met je klas en coach.

Veelgestelde vragen

Meisjes op Bornego College

Welke niveaus kun je het op het Bornego College volgen?

Bij ons op school kun je terecht voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium.

Hoelang duurt de brugklas bij jullie?

De eerste twee jaar zit je bij ons in de brugklas. In die twee jaar zorgen we ervoor dat leerlingen op de juiste plek zitten. Sommige leerlingen hebben meer tijd nodig om bijvoorbeeld te wennen en komen wat later op stoom. Binnen de eerste twee jaar is het overstappen naar een ander niveau nog te organiseren.

Wat is Bornego 2.0?

Zo noemen wij ons onderwijsconcept. In dit concept is er meer ruimte voor eigen keuzes. Dat vinden wij belangrijk en onze leerlingen vinden het heel fijn! Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden waarvan we weten dat ze in de toekomst hard nodig zijn. Keuzes maken en aan de slag gaan met verschillende vaardigheden doen je bij ons in de drie verschillende zones: study-zone (de ‘gewone’ vakken), de flex-zone (voor extra ondersteuning) en de i-zone (leuke en uitdagende modules).

Tot hoe laat duren bij jullie de lessen?

De lessen van de study-zone duren meestal tot 14.00 uur (een enkele keer tot 15.00 uur). Van 14.00 – 15.00 uur staat de flex-zone op het rooster (bijvoorbeeld vakondersteuning). Eén keer in de week volgen de leerlingen op het laatste uur de i-zone. Dan zijn ze om 16.00 uur uit.

Werken de leerlingen bij jullie op school een laptop of iPad?

Alle leerlingen bij ons op school werken met een iPad. Die kun je via school kopen of zelf. Daar krijg je informatie over.