Bornego-er worden?

BESTE LEERLING UIT GROEP 8!
Virtuele 3d tour!

Welkom op onze site! Zit jij in groep 7 of 8? Dan ben je misschien aan het rondkijken naar een andere school. Spannend! Misschien ben je er al uit. Weet je het nog niet? Twijfel je nog? Kijk dan rustig rond op onze website, download onze speciale app, lees de brochure eens door en check de filmpjes (als het hier niet lukt, kijk dan op YouTube). En vergeet vooral niet de virtuele tour te bekijken en onze app te downloaden! Is er nog iets niet duidelijk? Stel je vraag via dit formulier!

Kom kijken en doen!

Kennismaking

Op woensdag 23 juni organiseren we de kennismakings voor de nieuwe eersteklassers en maak je kennis met je klas en coach. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om alle leerlingen tegelijkertijd te ontvangen. Daarom is deze kennismaking opgesplitst in een ochtend- en een middagprogramma. De kennismakingsochtend begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. De kennismakingsmiddag begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Veelgestelde vragen

Meisjes op Bornego College

Welke niveaus kun je het op het Bornego College volgen?

Bij ons op school kun je terecht voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium.

Hoelang duurt de brugklas bij jullie?

De eerste twee jaar zit je bij ons in de brugklas. In die twee jaar zorgen we ervoor dat leerlingen op de juiste plek zitten. Sommige leerlingen hebben meer tijd nodig om bijvoorbeeld te wennen en komen wat later op stoom. Binnen de eerste twee jaar is het overstappen naar een ander niveau nog te organiseren.

Wat is Bornego 2.0?

Zo noemen wij ons onderwijsconcept. In dit concept is er meer ruimte voor eigen keuzes. Dat vinden wij belangrijk en onze leerlingen vinden het heel fijn! Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden waarvan we weten dat ze in de toekomst hard nodig zijn. Keuzes maken en aan de slag gaan met verschillende vaardigheden doen je bij ons in de drie verschillende zones: study-zone (de ‘gewone’ vakken), de flex-zone (voor extra ondersteuning) en de i-zone (leuke en uitdagende modules).

Tot hoe laat duren bij jullie de lessen?

De lessen van de study-zone duren meestal tot 14.00 uur (een enkele keer tot 15.00 uur). Van 14.00 – 15.00 uur staat de flex-zone op het rooster (bijvoorbeeld vakondersteuning). Eén keer in de week volgen de leerlingen op het laatste uur de i-zone. Dan zijn ze om 16.00 uur uit.

Werken de leerlingen bij jullie op school een laptop of iPad?

Alle leerlingen bij ons op school werken met een iPad. Die kun je via school kopen of zelf. Daar krijg je informatie over.