Bornego-er worden?

BESTE LEERLING UIT GROEP 8!
Virtuele 3d tour!

Welkom op onze site! Zit jij in groep 7 of 8? Dan ben je misschien aan het rondkijken naar een andere school. Spannend! Misschien ben je er al uit. Weet je het nog niet? Twijfel je nog? Kijk dan rustig rond op onze website, download onze speciale app, lees de brochure eens door en check de filmpjes (als het hier niet lukt, kijk dan op YouTube). En vergeet vooral niet de virtuele tour te bekijken en onze app te downloaden! Is er nog iets niet duidelijk? Stel je vraag via dit formulier!

Kom kijken en doen!

Doemiddag groep 8

Op woensdag 17 november 2021 en donderdag 25 november 2021 organiseren we een doemiddag voor groep 8. De doemiddag begint om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Dit is onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

 

Voorlichting ouders/verzorgers

Op woensdag 17 november 2021 en donderdag 25 november 2021 organiseren we een voorlichting voor de ouders en verzorgers van groep 8. De voorlichting start om 19.30 uur en is onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

 

Lessen klassieke talen (gymnasium)

Op maandag 17 januari 2022 en maandag 24 januari 2022 organiseren we een lessen klassieke talen voor leerlingen uit groep 8. Deze lessen starten om 14.00 uur en duren tot 15.00 uur. Deze lessen zijn onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Open dag

We organiseren op woensdag 26 januari 2022 van 16.00 tot 20.00 uur de open dag! De open dag is onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Veelgestelde vragen

Meisjes op Bornego College

Welke niveaus kun je het op het Bornego College volgen?

Bij ons op school kun je terecht voor mavo (vmbo-t), havo, atheneum en gymnasium.

Hoelang duurt de brugklas bij jullie?

De eerste twee jaar zit je bij ons in de brugklas. In die twee jaar zorgen we ervoor dat leerlingen op de juiste plek zitten. Sommige leerlingen hebben meer tijd nodig om bijvoorbeeld te wennen en komen wat later op stoom. Binnen de eerste twee jaar is het overstappen naar een ander niveau nog te organiseren.

Wat is Bornego 2.0?

Zo noemen wij ons onderwijsconcept. In dit concept is er meer ruimte voor eigen keuzes. Dat vinden wij belangrijk en onze leerlingen vinden het heel fijn! Daarnaast hebben we veel aandacht voor vaardigheden waarvan we weten dat ze in de toekomst hard nodig zijn. Keuzes maken en aan de slag gaan met verschillende vaardigheden doen je bij ons in de drie verschillende zones: study-zone (de ‘gewone’ vakken), de flex-zone (voor extra ondersteuning) en de i-zone (leuke en uitdagende modules).

Tot hoe laat duren bij jullie de lessen?

De lessen van de study-zone duren meestal tot 14.00 uur (een enkele keer tot 15.00 uur). Van 14.00 – 15.00 uur staat de flex-zone op het rooster (bijvoorbeeld vakondersteuning). Eén keer in de week volgen de leerlingen op het laatste uur de i-zone. Dan zijn ze om 16.00 uur uit.

Werken de leerlingen bij jullie op school een laptop of iPad?

Alle leerlingen bij ons op school werken met een iPad. Die kun je via school kopen of zelf. Daar krijg je informatie over.