Doedag Heerenveen

Grote opkomst doedag!

Afgelopen woensdag, 14 november, organiseerde het Bornego College in Heerenveen de eerste van twee doemiddagen voor leerlingen van groep 8. Ruim 350 leerlingen kwamen ’s middags kennismaken en sfeerproeven.

Alle leerlingen uit groep 8 volgden eerst twee gewone lesjes, zoals een les wiskunde, Nederlands, geschiedenis of aardrijkskunde. Daarna konden ze zelf een workshop kiezen. Zo konden leerlingen werken aan hun conditie bij ‘bootcamp’, een lekker broodje maken bij ‘Bornego’s Bakery’ of zelfs ‘moleculair koken’ met onder andere droogijs.

Nieuw

Het onderwijs op het Bornego College vernieuwt. Vanaf volgend schooljaar wordt er steeds meer gewerkt in drie verschillende zones. Een van die zones is de i-zone: een zone waarbij het draait om eigen keuzes. Leerlingen werken er aan modules, projecten of leervragen die passen bij hun eigen interesses of talenten. De workshopronde tijdens de doemiddag was een voorproefje op de i-zone en viel gezien de grote opkomst en enthousiaste reacties goed in de smaak.

Voorlichting ouders

Na hun kinderen was het woensdagavond bovendien de beurt aan de ouders en verzorgers voor een bezoek aan het Bornego College. Verdeeld over verschillende lokalen kregen zij voorlichting over het onderwijs op school. Daarna was er de gelegenheid om op de informatiemarkt in de aula vragen te stellen.

Woensdag 21 november volgt de tweede doedag (opgeven kan via de basisschool) en donderdag 22 november is er nog een voorlichting voor ouders, start 19.30 uur (inloop vanaf 19.15) op Bornego Junior & Mavo.