mei 2019

Gymnasiumleerlingen Bornego lopen stukje Jabikspaad 

Afgelopen dinsdag hebben gymnasiumleerlingen van het Bornego College uit klas 1 en 2 een ontmoeting gehad met pelgrim Klaas Jelle de Boer. De leerlingen hebben samen met de pelgrim een stukje van de Friese pelgrimsroute Jabikspaad, die leidt naar Santiago Compostella, gelopen. Bij het stenen monument aan de Woudsterweg waarop de pelgrimsroute staat, vertelde De Boer over zijn reis.

Toen de Friese pelgrim Klaas Jelle de Boer zich vestigde aan het Jabikspaad in Heerenveen, kwam hij op het idee om de route te gaan lopen. De bekende route naar Santiago de Compostella heeft hij in etappes gelopen en deed dit in 8 jaar tijd. In totaal heeft hij 3.500 kilometer afgelegd. De route door Limburg en de Pyreneeën vond hij het mooist. “Het voordeel van alleen lopen is dat je niet afgeleid raakt en je meer om je heen ziet,” aldus de Boer. Eenzaam vond hij het niet want je ontmoet genoeg pelgrims op de route.

College Tour

De ontmoeting met Klaas Jelle de Boer was de laatste activiteit die het Bornego College dit schooljaar speciaal voor gymnasiumleerlingen in de onderbouw heeft georganiseerd. Onder de noemer College Tour was eerder schrijfster Janny van der Molen te gast. Het bezoek aan D66 fractievoorzitter Rixt de Jong was de tweede activiteit.