Gastles solar race

Gymnasiumleerlingen krijgen gastles over zonneauto

Gymnasiumleerlingen uit klas 1 en 2 van het Bornego College weten nu precies hoe het is om aan een solar race mee te doen. Maandag 9 maart begonnen zij hun schoolweek met een gastles van Sybren Wubs, oud-Bornego’er en student aan de TU Twente. Hij was de afgelopen anderhalf jaar technisch manager van het Solar Team Twente en vertelde de leerlingen in woord en beeld hoe dat was.

Geboeid luisterden de leerlingen naar het verhaal van Sybren en keken ze naar de filmpjes over de race. Hij vertelde de leerlingen hoe intensief die anderhalf jaar waren, hoe de voorbereiding in z’n werk gaat en dat het wel zeven maanden duurt om een zonneauto te bouwen. Tijdens een online quiz werd hun oplettendheid getest en via een rekenopdracht ontdekten ze zelf de gemiddelde snelheid tijdens het rijden: bijna 90 km per uur.

Interessant

“Heel leuk,” vond Darragh uit klas 1l de gastles. “Hij kon ook echt goed uitleggen.” Ook Sophie uit de tweede klas vond het een leuke les. “Eigenlijk had ik er van tevoren niet zo’n zin in,” bekent ze. “Maar het was eigenlijk best interessant om te weten hoe het allemaal in zijn werk gaat.”

De gastles van Sybren Wubs maakte deel uit van de Bornego College Tour: een reeks gastlessen voor de gymnasiumleerlingen om te inspireren en te laten zien waar je als gymnasiumleerling terecht kunt komen. Eerder dit jaar werd er al een geschiedeniswandeling in Heerenveen georganiseerd en later dit jaar komen oud-Bornego’ers (en gymnasiumleerlingen) uit de kunstwereld vertellen over hun huidige werk.