‘inner & outer space

Kunst+avond op het Bornego College

 

 

HEERENVEEN – Op donderdag 11 april organiseert het Bornego College in Heerenveen de jaarlijkse Kunst+avond met als thema ‘inner and outer space’. Ongeveer 150 leerlingen uit klas 1, 2 en 3 werken mee aan deze avond waar de creativiteit van afspat. Zij spelen toneel, musiceren, zingen, dansen en tonen prachtig tekenwerk.

Kunst+
Al deze leerlingen volgen op het Bornego College de kunst+ of muziek+lessen. Deze pluslessen zijn speciaal voor leerlingen die gemotiveerd zijn om zich in kunst of muziek te verdiepen. Omdat leerlingen zelf voor de lessen kiezen en daar bezig zijn met iets wat ze leuk vinden, is aan enthousiasme geen gebrek!

Komende donderdag kruipt drama+leerling Annagees Bos in de rol van een oude dame. “Ik mag graag typetjes spelen,” vertelt Annagees. Het toneelstuk gaat over het consumentenprogramma Radar, waar klachten worden behandeld. Ze wil liever nog niet te veel vertellen over haar rol, iedereen moet maar komen kijken. “Zonder mij geen drama,” vertelt Annegees stellig.

Tekenen+leerling Sophia Hoogenkamp heeft samen met een andere leerling uit deze plusgroep een tekening gemaakt. “We hebben een ‘fantasiewereld’ gemaakt van verschillende materialen, waaronder waterverf en zand,” vertelt Sophia.

Bart Langenberg treedt op met het orkest. De muziek+leerling speelt drum en is erg muzikaal. “Ik heb nooit drumles gehad maar als ik een nummer hoor dan speel ik het zo na. We spelen zeven verschillende nummers, van ‘Een mooie dag’ tot aan ‘I am a mess’ van Ed Sheeran,” aldus een enthousiaste Bart.

Inner and outer space
Tijdens de kunst+avond worden bezoekers vanaf 19.00 uur welkom geheten op Bornego Junior & Mavo door drama-spelers. In de hal laten jonge kunstenaars zien hoe ze het thema ‘inner and outer space’ hebben verwerkt in hun tekeningen en schilderijen. Om 19.30 uur begint in de aula een voorstelling met muziek, zang, dans en drama.