Friese gedichten

Leerlingen Bornego College in finale FeRstival!

Een spannende dag morgen voor zeven leerlingen van het Bornego College. Zij dragen zaterdag tijdens het FeRstival individueel een Fries gedicht voor, in het Posthuis Theather!

Na de voorrondes van FeRstival staan de leerlingen morgen in de finale van deze Friese voordrachtswedstrijd. Dit doen zij voor een groot publiek in het Posthuis Theater in Heerenveen. Met een zelfgekozen gedicht zullen zij de jury overtuigen met onder andere hun Friese uitspraak, mimiek en de manier waarop ze het voordragen. Voor deze finale mochten de leerlingen zelf een gedicht uitkiezen of schrijven. Onze leerlingen kozen voor gedichten over onder andere de verdronken paarden op Ameland, biologie en een gedicht over gedichten. Of ze zenuwachtig zijn? Eerstejaarsleerling Elisa laat weten: “Ik vind het spannend, maar niet té spannend!”

De leerlingen hebben de afgelopen tijd veel geoefend, ook samen met mevrouw Froukje Bekius en mevrouw Eelkje de Vries. We wensen de leerlingen veel succes voor morgen!

Mocht je ook willen luisteren naar onze leerlingen die hun gedichten voordragen? Je bent van harte welkom in het Posthuis Theater in Heerenveen om 13.30 uur.