LF 2018

Leerlingen Bornego Joure organiseren eigen festival

Ook Bornego Joure doet mee aan LF2018. De komende weken gaan de klassen 3a en 3b tijdens de vakken CKV en Economie een eigen ‘festival’ organiseren. De leerlingen krijgen alle vrijheid zolang het binnen het budget past. Het festival wordt gehouden op 4 juli, de laatste schooldag.

Het project is vorige week gestart met het maken van een moodboard: Hoe ziet jouw ideale festival eruit? De tweede les stond in het teken van het samenstellen van de werkgroepen: organisatie, marketing, begroting en programmering. Vervolgens zijn de werkgroepen gaan brainstormen over de invulling.

Het groepje marketing bestaat uit Beau, Zoe en Marije. Marije vertelt dat ze bewust voor dit groepje heeft gekozen omdat haar vader een bedrijf in drukwerk heeft en ze bij hem flyers kan laten maken. “We gaan ook een vlog maken,” vertelt Beau enthousiast. Femke zit in de werkgroep decoratie en muziek (onderdeel van organisatie) en weet al precies wat ze wil. “Het lastige is dat we nog geen budget hebben dat krijgen we volgende week pas te horen. We willen wel graag iets organiseren wat verschillende doelgroepen aanspreekt, zodat we veel bezoekers krijgen,” aldus Femke. Voorlopig blijft het eerst bij ideeën, maar die hebben ze genoeg.

De komende weken kunnen de leerlingen laten zien wat voor talent ze in huis hebben. We zijn erg benieuwd naar het festival, dus noteer 4 juli in je agenda!