Mach Mit

Leerlingen Bornego Joure winnen Duitse quiz

Een klein feestje afgelopen maandag in klas 2a van het Bornego College in Joure. Met taart vierden de leerlingen dat ze de winnaars waren van de jaarlijkse Duitse Mach Mit quiz. De Mach Mit quiz wordt ieder jaar gehouden op de dag van de Duitse taal. Dit jaar was het thema muziek en die vragen wist de Bornego-klas het beste te beantwoorden van alle 541 deelnemende klassen uit heel Nederland!

Maandag kregen de leerlingen uit handen van vertegenwoordigers van het Duitsland Instituut en uitgeverij Wolters Noordhoff hun prijs: naast taart was er een cheque voor een diner met de klas. “Hartstikke leuk,” aldus leerling Joey. “Toen we het hoorden waren we allemaal heel erg blij.” Zijn klasgenoot Pieter vond het wel een moeilijke quiz. “We kregen bijvoorbeeld de vraag welke Duitse artiest het meest verdiende en we moesten vragen beantwoorden over Duitse videoclips.”

Verdieping

Meedoen aan Mach Mit was een spontane actie, aldus docent Wietske den Teuling. En dat pakte heel goed uit. Naast dat het heel leuk was om mee te doen, ziet ze de quiz ook als een stukje verdieping. “Je leert op deze manier een beetje over het land. We noemen dat bij ons vak ook wel Landeskunde.”