Spannend

Leerlingen klas 3 naar finale Vakkanjers!

Derdeklassers Anneke, Femke, Lucas en Tijs (mavo) deden dinsdag 16 april mee aan de halve finale Podiumdesign van de organisatie Vakkanjers in Thialf. Met hun bijzondere podiumontwerp voor de Olympische Spelen, wisten zij een ticket te bemachtigen voor de finale op dinsdag 4 juni 2024 in Papendal. Ze doen mee vanuit het Praktijkgericht Programma (PGP).

De opdracht

De opdracht was het ontwerpen van een uniek podium voor de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Er waren twee eisen: het podium moet makkelijk te vervoeren zijn en op locatie op stroom of water aangesloten kunnen worden. Daarnaast heeft het podium van het Bornego-team enkele speciale kenmerken. Het ontwerp is gebaseerd op de vijf olympische ringen. Aan de binnenkant van de ringen zitten spiegels en in het podium zit verlichting verwerkt. Bovenop het podium zitten zonnepanelen om het van stroom te voorzien. Bovendien is het podium rolstoel toegankelijk, zodat het ook in te zetten is voor de Paralympische Spelen.

De finale

Op 4 juni moeten de leerlingen hun ontwerp tijdens de finale opnieuw presenteren. Dit doen ze op een markt voor de bezoekers en op het podium voor de jury. De leerlingen zijn niet zenuwachting voor de finale in Papendal. “We zien snel genoeg of we kans maken,” aldus Lucas. Het team heeft zich voorbereid door de presentatie met elkaar goed te oefenen. Ook hebben ze speciale T-shirts laten maken in de kleuren van de olympische ringen. Of ze voor de winst gaan? Femke vertelt: “We hopen natuurlijk dat we gaan winnen, dan mogen we naar Parijs!”. Aan de voorbereiding zal het zeker niet liggen!
We wensen de leerlingen alvast veel succes voor dinsdag!

 

Fotocredit: Info Vakkanjers