Som Today Moodle

havo

Havo staat voor hoger algemeen vormend onderwijs. Het is een brede opleiding waarmee je veel kanten op kunt. Je kunt met een havo-diploma doorstromen naar opleidingen binnen het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Profiel

De havo duurt vijf jaar. De eerste drie jaar worden ook wel eerste fase genoemd. In die drie jaar word je breed opgeleid. De laatste twee jaar noemen we tweede fase. Aan het einde van de derde klas kies je een profiel waar je je de laatste twee jaar in gaat verdiepen. Je kunt kiezen uit de volgende profielen:

  • Natuur en techniek;
  • Natuur en gezondheid;
  • Economie en maatschappij;
  • Cultuur en maatschappij

 

In de tweede fase krijg je les in algemene vakken (zoals Nederlands en Engels), verplichte vakken die horen bij je profiel en keuzevakken. Je leert zelfstandig te werken, te plannen en te organiseren. Zo bereiden we je voor op het vervolg van je studieloopbaan!

Voorlichting

Lastig om een keuze te maken voor een profiel? Leerlingen uit klas 3 en hun ouders krijgen uitvoerige voorlichting over de tweede fase en de keuzes die gemaakt moeten worden. En natuurlijk kunnen leerlingen altijd rekenen op ondersteuning van bijvoorbeeld de mentor en de decanen bij ons op school. 

Wil je meer weten over de tweede fase? In de folder (Flash flipbook) lees je er alles over! Klik hier om de tweede fase folder in PDF te bekijken.