twee locaties

Het Bornego College heeft twee locaties op hetzelfde terrein: Bornego Junior en Bornego Lyceum.

Bornego Junior

Bornego Junior is de locatie aan de Ds. Kingweg 2 in Heerenveen. Leerlingen kunnen hier de eerste twee jaar. Dat doen ze in een prachtig, warm en modern schoolgebouw waardoor zij zich doorgaans snel thuisvoelen.

De eerste twee jaar bij ons op school heten de brugklas. Deze jaren overbruggen de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Het eerste jaar staat in het teken van de school leren kennen, nieuwe vrienden maken en huiswerk plannen, leren en maken.

Alle leerlingen die mavo, havo, atheneum of gymnasium doen, blijven tot en met klas 2 op deze locatie. Vanaf klas 3 gaan ze naar Bornego Lyceum. Meestal zijn de leerlingen van Bornego Junior al bekend met enkele docenten die ook lesgeven op Lyceum.

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen vanaf de tweede klas tot het eindexamen les krijgen van dezelfde docenten die op dezelfde manier werken. Dat geeft rust en duidelijkheid.

Bornego Lyceum

Bornego Lyceum is de bovenbouwlocatie voor havo-, atheneum- en gymnasium-leerlingen.

Leerlingen krijgen hier vrijheid om te werken aan hun talenten. Een bijzonder idee voor een praktische opdracht? Pak maar aan en als het niet lukt, staan betrokken docenten klaar voor een beetje bijsturing.

Bornego Lyceum is ook een gezellige school waar de saamhorigheid groot is. Een spektakel als de kerstmusical versterkt dat gevoel. Niet voor niets noemen veel oud-Bornego-ers de musical het hoogtepunt van hun Bornego-tijd!