Persbericht

Verbouwing Bornego Lyceum kan van start: bouw- en samenwerkingsovereenkomst getekend  

Zoals bekend ondergaat locatie Lyceum van het Bornego College komend schooljaar een grote renovatie om het gebouw te moderniseren en te verduurzamen. Om de renovatie officieel van start te kunnen laten gaan werd er vandaag, na maandenlange voorbereidingen, op het Lyceum een bouw- en samenwerkingsovereenkomst getekend.

Na de zomervakantie start de verbouwing op locatie Lyceum van het Bornego College (onderdeel van Onderwijsgroep Midden-Friesland). De school wordt aangepast naar een modern, duurzaam schoolgebouw met eigentijdse elementen, dat past bij de visie van de school. Vandaag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend door de bestuurder van Onderwijsgroep Midden-Friesland (OGMF) Merijn Sprenger en wethouder Jelle Zoetendal. Daarnaast werd de uitvoeringsovereenkomst door Theun Erik Holwerda van Bouwbedrijf De Vries Leeuwarden, Jelle Boorsma van ITBB en door Merijn Sprenger getekend.

De leerlingen die tot op heden onderwijs volgden op locatie Lyceum hebben komend schooljaar een tijdelijke huisvesting op locatie de Beugel. Deze locatie is in de afgelopen maanden gereed gemaakt voor de komst van deze leerlingen na de zomervakantie. Vanaf schooljaar 2024-2025 kunnen de leerlingen weer terug naar het vernieuwde Lyceum.