Activiteitenweek

Verkeersmarkt op Junior

Deze week is onze eerste activiteitenweek van dit schooljaar. Met die week sluiten we periode 1 af. In de activiteitenweek bundelen we activiteiten, zodat in de andere schoolweken het gewone lesprogramma zoveel als mogelijk kan doorgaan.

Leerlingen uit klas 1 en 2 hebben tijdens deze activiteitenweek een verkeersmarkt. Tijdens deze markt nemen ze een kijkje in de ambulance, waar door middel van een rollenspel wordt uitgelegd wat je moet doen wanneer er iemand wordt aangereden. Daarnaast worden de fietsen van de eerste- en tweedeklassers gecontroleerd. Gelukkig hebben, tot nu toe, bijna al onze leerlingen een goedgekeurde fiets! En fietsen die nog niet helemaal in orde zijn, worden ter plekke door de fietsenmaker gemaakt. Tot slot fietsen de leerlingen op hun fiets een parcours mét afleiding. Terwijl ze fietsend met de rekenmachine rekensommen oplossen, komen ze erachter dat afleiding in het verkeer niet veilig is.

Andere activiteiten die op de planning staan, zijn, excursie Nemo (klas 1), Frysk (enkele eerste klassen) en de college tour (gymnasium klas 1 en 2). Daarnaast zijn er rekentoetsen, presentaties van de i-zones en kunnen leerlingen werk inhalen.